Ready for a new adventure

Sluiten

Sherida Spitse over de vrouwen WK kwalificatie wedstrijden: ‘Belangrijkste is dat we punten mee naar huis nemen’

Het wereldkampioenschap voetbal vrouwen van 2023 speelt zich af van 20 juli tot en met 20 augustus 2023‎. Om te bepalen welke landen er mee doen aan het kampioenschap, vindt van 16 september 2021 tot en met 11 oktober 2022 de Vrouwen WK Kwalificatie Europa plaats.

Goed nieuws: de Oranje Leeuwinnen doen het tot zover goed! We praten bij met Sherida Spitse.

Tsjechië en IJsland

Op 17 september speelde het Nederlandse vrouwenelftal hun eerste kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië, met een teleurstellende 1-1 als resultaat. Een paar dagen daarna, op 21 september, speelde Nederland tegen IJsland. Dit keer slaagden de Oranje Leeuwinnen er in om het 0-2 te maken. Een keurige uitslag, want IJsland beloofde een lastige tegenstander te worden. Maar er moesten nog meer doelpunten worden gemaakt om een goede positie in de stand te krijgen.

‘Het belangrijkste was dat we beide wedstrijden zouden winnen’

Verpletterende zege op Cyprus

Een maand later, op 22 oktober, speelden de voetbal vrouwen tegen Cyprus. “Dat was niet de leukste wedstrijd”, aldus Sherida. Dat is niet zo vreemd, want het Cypriotische vrouwenelftal is nummer 126 op de FIFA Ranglijst vrouwen en vormde daardoor niet een grote bedreiging. En dat bleek maar, want de Oranje Leeuwinnen verpletterden de tegenstander met een 0-8 zege. Hierdoor nam Nederland de eerste positie van Tsjechië in de stand over.

Moeizame winst op Wit-Rusland

Een paar dagen later speelde Nederland tegen Wit-Rusland. Ook deze wedstrijd werd door Nederland gewonnen, met als eindstand 0-2. Dit ging wel wat moeizamer dan bij Cyprus; pas in de 71e minuut werd het eerste doelpunt gemaakt. Sherida: “Alhoewel Cyprus en Wit-Rusland geen leuke wedstrijden waren, was het belangrijkste dat we de zes punten mee naar huis gingen nemen. Dat is gelukt.” 

De eerstvolgende kwalificatie wedstrijd is op vrijdag 26 oktober, nogmaals tegen Tsjechië.

Partners

Topsport bedrijf je niet alleen, maar met je team binnen én buiten het veld.

Meer over mijn partners