Ready for a new adventure

Sluiten

Sherida Spitse over de Eredivisie Vrouwen: ‘Dicht bij elkaar staan maakt het leuk’

De strijd in de Eredivisie Vrouwen is volop in gang. Afgelopen zondag speelde Sherida Spitse met Ajax tegen PEC Zwolle. Eerder in oktober speelde het team ook tegen Feyenoord (4 – 1 in het voordeel van Feyenoord) en VV Alkmaar (5 – 0 in het voordeel van Ajax).

Ook in november en december staan er weer een aantal wedstrijden op het programma. We spreken met Sherida over de voortgang.

De strijd om de stand

Ajax heeft in totaal 6 wedstrijden achter de rug. De meest recente wedstrijd was op zondag 31 oktober tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd werd door de Ajax Vrouwen met 1 – 3 gewonnen. En dat was fijn, aldus Sherida. “Het was nodig om de wedstrijd tegen PEC Zwolle te winnen. We staan namelijk in de stand behoorlijk dicht bij elkaar, vooral bovenin. Dat is best wel leuk.” Ajax Vrouwen staat momenteel op de derde plek in de stand van de Eredivisie Vrouwen. Maar dat kan zo veranderen als Ajax een wedstrijd verliest.

Wedstrijd tegen PSV

Daarom is de aankomende wedstrijd van zondag 7 november tegen PSV een spannende. PSV staat in de stand één plek onder Ajax. Deze wedstrijd ook winnen zou dus erg belangrijk zijn. “Maar het belooft ook een leuke wedstrijd te worden”, zegt Sherida. “Wij spelen namelijk thuis.”

Aankomende wedstrijden

Naast PSV staan er ook nog andere wedstrijden op het programma in de Eredivisie Vrouwen. Hieronder een overzicht:

  • 7 november: Ajax – PSV V (12.15 uur)
  • 14 november: Twente V – Ajax (12.15 uur)
  • 21 november: Ajax – Excelsior/Barendrecht V (12.15 uur)
  • 10 december: VV Alkmaar – Ajax (19.30 uur)
  • 17 december: Ajax – Feyenoord (19.30 uur)

Partners

Topsport bedrijf je niet alleen, maar met je team binnen én buiten het veld.

Meer over mijn partners