Ready for a new adventure

Sluiten
Sherida Spitse OranjeLeeuwinnen

Sherida Spitse over de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië: ‘Vond penalty onterecht’

Afgelopen donderdag 10 juni was de oefeninterland van de Oranje Leeuwinnen tegen Italië in aanloop naar de Olympische Zomerspelen van Tokio. Helaas heeft Nederland geen doelpunten weten te scoren. We praten met Sherida bij over deze wedstrijd.

Slechte eerste helft tegenover goede tweede helft

Sherida Spitse en haar teamgenoten vlogen maandagochtend 7 juni naar het Italiaanse Ferrara voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Italiaanse dameselftal. Met de Olympische Zomerspelen in het vooruitzicht is het vooral oefenen geblazen, maar het winnen van een wedstrijd is waar Sherida en haar team altijd naar streven. Helaas is dat laatste doel niet bereikt; de stand eindigde deze keer met 1-0 voor Italië. De teleurstelling was zeker aanwezig, aldus Sherida. “Het is balen. De eerste helft was gewoon niet zo goed.”

Penalty

In de eerste helft van de oefenwedstrijd kreeg Italië een penalty, en daar was niet iedereen het mee eens. Zo ook Sherida niet. “De penalty voor Italië vond ik niet terecht. Dat had eigenlijk geen penalty moeten zijn.” Gelukkig ging de tweede helft wel beter. Dat was bij de kijkers thuis ook te zien. “Er zat toen meer energie in. We speelden bijna alleen maar op de helft van Italië.”

Leren van verlies

Gelukkig bekijkt Sherida deze wedstrijd ook van een positieve kant. “We kunnen uit dit duel weer lessen halen, zoals werken aan onze verdedigings- en aanvalsstrategie. Die punten kunnen we weer meenemen naar de oefenwedstrijd tegen Noorwegen.”

De vriendschappelijke thuiswedstrijd Nederland (dames) – Noorwegen (dames) wordt volgende week dinsdag 15 juni om 18.00 uur live uitgezonden vanuit het stadion van FC Twente in Enschede.