Ready for a new adventure

Sluiten

Sherida Spitse moet olympische droom opgeven na knieblessure

Slecht nieuws voor de recordinternational. Afgelopen maandag heeft Sherida op de training een knieblessure opgelopen. Een flinke teleurstelling voor haarzelf, haar team en de fans. De blessure zorgt ervoor dat ze de komende weken niet kan meespelen in de Olympische Spelen.

Boodschap van Sherida

Vanochtend postte Sherida het volgende op haar Instagram: ‘En opeens spat die grote droom uit èèn… Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet. Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn. Helaas ben ik net voordat de Olympische Spelen beginnen geblesseerd geraakt aan mijn knie en houdt mijn Olympische droom hier op. 😢 Ik wens mijn TEAM heel veel succes, geluk en alle kracht toe die ik ze maar kan geven. Ik geloof in jullie! En veel liefde voor jullie! 🧡🦁’

Ook bondscoach Sarina Wiegman vindt het een grote tegenvaller, vertelt ze aan Radio 538. “Spitse is een belangrijke speler voor ons en een rustpunt in het veld. Dus dit is wel even omschakelen. Gelukkig hebben we een goed team en gaan we schuiven en hebben we er andere scenario’s voor”, aldus Wiegman. Standby-speelster Joëlle Smit vervangt Sherida in de olympische selectie. 

Ondanks de strenge regels in Tokio zal Sherida wel bij de openingswedstrijd zijn. Morgenmiddag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Zambia. Zaterdag 13.00 uur spelen de Leeuwinnen tegen Brazilië en op 27 juli om 13.30 uur tegen China.

Naast het slechte nieuws deelde Sherida via het Twitter-account van de Oranje Leeuwinnen een videoboodschap, waarin ze oproept het team te blijven steunen.

Partners

Topsport bedrijf je niet alleen, maar met je team binnen én buiten het veld.

Meer over mijn partners