Ready for a new adventure

Sluiten

Oranje Leeuwinnen bereiden zich voor op Olympische Spelen

Op 23 juli beginnen de Olympische Spelen in Tokio. Hoewel de rest van Nederland nog aan het bijkomen is van het EK voetbal, zijn de Oranje Leeuwinnen al in Japan om zich voor te bereiden op de komende tijd. We spreken met Sherida Spitse over de voorbereidingen.

Aankomst

Dinsdag 6 juli vlogen de Oranje Leeuwinnen naar Tokio, Japan. Dat ligt natuurlijk niet naast de deur, en dat werd gemerkt. Sherida: “In het begin was het even wennen. Het weer is hier heel anders en het tijdsverschil is groot. Gelukkig zijn we daar nu meer aan gewend.” Op dit moment is het in Tokio zo’n 28 graden en 7 uur later dan in Nederland.

Trainingen

Hoewel het altijd even wennen is op een nieuwe plek, gaat de rest wel goed volgens Sherida. “De trainingen gaan prima. Het veld waarop we trainen is ook erg goed. We hebben het hier erg naar onze zin met z’n allen.”

Toeschouwers

In eerste instantie mochten alleen inwoners van Japan de Spelen nog bezoeken. Toch werd vorige week bekend dat er helemaal geen publiek meer wordt toegelaten. Redenen zijn de oplopende corona besmettingen en de daaropvolgende noodtoestand die is afgeroepen.

Speelschema Oranje Leeuwinnen

Officieel beginnen de Olympische Spelen op vrijdag 23 juli om 13.00 uur. Het voetbaltoernooi start echter al op woensdag 21 juli. Hieronder vind je het speelschema van groep F, de poule waar het Nederlandse vrouwenelftal in speelt:

  • Woensdag 21 juli, 13.00 uur* | Zambia – Nederland
  • Zaterdag 24 juli, 13.00 uur* | Nederland – Brazilië
  • Dinsdag 27 juli, 13.30 uur* | Nederland – China

*Nederlandse tijden

Partners

Topsport bedrijf je niet alleen, maar met je team binnen én buiten het veld.

Meer over mijn partners