Ready for a new adventure

Sluiten
Sherida doelpunt in wedstrijd Noorwegen

Enorme winst tegen Noorwegen zorgt voor indrukwekkende oefeninterland

Waar de Oranjevrouwen op 10 juni het oefenduel tegen Italië met 1-0 verloren, verpletterden ze op 15 juni Noorwegen tijdens de oefeninterland met maar liefst 7-0. We praten met Sherida Spitse over deze twee wedstrijden, haar fantastische doelpunt en het aanwezige publiek.

Niveauverschil Italië versus Noorwegen

De wedstrijd en de 7-0 winst maakten bij zowel de 2700 aanwezige supporters in het stadion van FC Twente als de kijkers thuis een behoorlijke indruk. Dat was vorige week wel anders; toen gingen de Italianen er met de 1-0 winst vandoor. Een behoorlijk niveauverschil tussen de wedstrijd van vorige week en de wedstrijd van tegen Noorwegen. Dat vond Sherida zelf ook. “We speelden een ander spel in een andere omgeving. Het oefenduel tegen Noorwegen was een thuiswedstrijd met thuispubliek. Ook speelden we niet met hetzelfde team. Dat was even wennen. Daarnaast speelden we wat slordiger tegen Italië, alhoewel de tweede helft wel beter ging. Gelukkig kunnen we veel verbeterpunten meenemen naar de Olympische Spelen.”

Doelpunt uit vrije trap

Waar er tegen de wedstrijd met Italië een aantal verbeterpunten waren, maakte Oranje tegen Noorwegen juist een diepe indruk. In de eerste helft maakte Vivianne Miedema het eerste doelpunt, waarna Sherida de tweede maakte vanuit een vrije trap. En wat voor een; ‘werelddoelpunt’ is een van de termen die wordt gebruikt om Sherida’s doelpunt te omschrijven. En zelf was Sherida ook zeer tevreden. “Ik was echt blij. Het was al even geleden dat ik vanuit een vrije trap had gescoord. De manier waarop was natuurlijk heel mooi.” 

Sherida had een strategie om de bal in het doel te krijgen. “Ik wilde de bal graag in de lange hoek schieten. Als de bal daar dan goed valt, gaat hij er in. Ook kende ik de keepster goed, ik heb namelijk met haar gespeeld in mijn tijd bij Lillestrøm SK. Ik wist dat, als ik de bal over de muur zou schoppen, deze bij de keepster terecht zou komen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan en heb ik op dat moment mijn voeten laten spreken.”

Publiek maakte de sfeer

De hele wedstrijd werd Oranje aangemoedigd door het aanwezige publiek in het stadion. Een enorme energieboost voor de Leeuwinnen, die in november 2019 voor het laatst publiek hadden meegemaakt. “Fantastisch was het”, aldus Sherida. “De sfeer die er toen hing – daar doe je het natuurlijk voor. Ook hebben we mooi voetbal laten zien met een prachtig resultaat.” 

De volgende vriendschappelijke internationale wedstrijd is tegen Zuid-Afrika en staat gepland op zaterdag 3 juli om 15.00 uur in het MAC³PARK Stadion te Zwolle. Tickets zijn verkrijgbaar via KNVB tickets.

Partners

Topsport bedrijf je niet alleen, maar met je team binnen én buiten het veld.

Meer over mijn partners